Foglalj időpontot és ajándék gyémántot adunk vásárláskor!
Ideal
Foglalj időpontot és ajándék gyémántot adunk vásárláskor!

Az eljegyzési gyűrű, és minden, amit tudni illik

Eljegyzési gyűrű vásárlása előtt állsz? Bizonytalan vagy hogyan fogj bele a vásárlásba?

Tarts velünk a következő pár sorban, mi segítünk!

eljegyzesigyururol1.jpg

Az első és legfontosabb, minden nő más és más, nagyon, jól kell ismerned a párod ízlését ahhoz, hogy a számára tökéletes gyűrűvel tudd meglepni. Figyeld meg mit szeret és mit nem az ékszerek terén ez a legfontosabb dolog, hogy megtaláld az igazit. Nézd meg, hogy mindennapokban milyen ékszereket visel, hiszen azokban érzi magát komfortosan. Milyen színű aranyat visel? A fehér aranyat vagy a sárgát kedveli? Milyen stílusú ékszereket hord? A modernebb vagy a letisztult formákat szereti? Legyen feltűnő vagy egyedi? Vagy egy örök klasszikusra vágyik, ami soha nem megy ki a divatból?

Vedd figyelembe milyen a keze formája, mi állna jól neki. Egy nyújtott alakú gyűrű optikailag hosszítja a rövidebb, tömzsibb ujjakat. A szélesebb gyűrűk kicsit lerövidítik az ujjat. Egy nagyon finom kis gyűrű elveszhet, egy hosszabb ujjon. Figyelj nagyon az arányokra.

eljegyzesigyururol2.jpgeljegyzesigyururol3.jpg

Vedd figyelembe az életvitelét, mit, milyen helyen dolgozik? Tervezd úgy, hogy az eljegyzési gyűrűjét minden nap fogja viselni nem csak alkalmakkor, ne okozzon neki gondot a viselése.

Eljegyzési gyűrű, kísérő gyűrű, karikagyűrű, jegygyűrű

Ezeket hallván nem csoda, hogy a férfiak többsége tanácstalanul áll, mert ötlete sincs, melyiket mikor melyik újra?

Az eljegyzési gyűrű az, amivel a férfi megkéri, szerelme kezét legyen a felesége.

 A hagyományok szerint az eljegyzési gyűrűt kíséri a kísérő gyűrű. Ez formájában és stílusában nagyon hasonlít az előbbihez.

A karikagyűrű az, amit közösen választ ki a pár, ezt az esküvő napján húzzák egymás ujjára, az örök szerelmük szimbólumaként.

Hogyha karikagyűrűvel történik a lánykérés, akkor ebben az esetben beszélünk jegygyűrűről. Napjainkban ez utóbbi már nem igazán kedvelt, hiszen a menyasszonyok szeretnek ott lenni és ők kiválasztani a karikagyűrűt, amit egy életen át nagy örömmel fognak viselni.

eljegyzesigyururol4.jpg

Melyik gyűrűt melyik ujjon viseljük?

Van egy legenda miszerint az ókoriak úgy tartották, hogy a bal kéz gyűrűs ujjból egy véna fut csak a szívhez, amit a Szerelem Vénájának neveztek.

Éppen ezért az eljegyzési gyűrű is és majd a karikagyűrű is a bal kéz gyűrűs ujjára kell, hogy kerüljön.

Minden ember más és más, vannak hölgyek, akik a házasságkötésük után sem szeretnék lerakni az eljegyzési gyűrűjüket, így azt a karikagyűrű alatt hordják majd.

Amennyiben a lánykérés eleve karikagyűrűvel történik, akkor az, a bal kéz gyűrűsujjáról, házasságkötéskor átkerül a jobb kéz gyűrűsujjára.

Egy szónak is száz a vége, ami a lényeg, amikor szerelmed kimondja az IGENT, mindenképpen a bal keze gyűrűsujjára húzd az ékszert.