Foglalj időpontot és ajándék gyémántot adunk vásárláskor!
Ideal
Foglalj időpontot és ajándék gyémántot adunk vásárláskor!

Lánykérési hagyományok

leanykeresi_hagyomanyok1.jpg


Lánykérési etikett

A vőlegénynek el kell mennie a menyasszony szüleihez, és az édesapától meg kell kérnie a szerelmének a kezét. Biztosítani kell a lány szüleit a felől, hogy komolyak a szándékai, és szeretné feleségül venni a lányt. Illik ilyenkor az édesanyának vinni virágot, az édesapának pedig esetleg egy üveg italt.

Igen, mondhatnánk már olyan modern világban élünk, szükség van még erre? Ezt talán már nem is az etikett szabályozza meg, hanem az illem és a tisztelet. Biztosan egy jó pont lesz a menyasszony szüleinél.

leanykeresi_hagyomanyok2.jpg

A nagy bejelentés

Az örömteli hírt legelőször a menyasszony szüleivel illik közölni, utánuk következnek a vőlegény szülei, valamint a közeli családtagok és barátok.

A mai modern világban a távolabbi ismerősök, vagy akikkel ritkábban tartjuk a kapcsolatot a közösségi oldalakról úgyis villám gyorsan értesülni fognak a hírről. Amint mindenkihez eljut az eljegyzés híre, jönni fognak a levelek, gratulációk, jó kívánságok, amelyeket illik minél hamarabb megköszönni.

leanykeresi_hagyomanyok3.png


Eljegyzési ebéd, vacsora

A nagy bejelentést követően sor szokott kerülni egy szűk családi ebédre vagy vacsorára. Ezen az eseményen tökéletes alkalom nyílik arra, hogy a friss jegyes pár szülei még jobban megismerjék egymást. Erre az alkalomra hagyományosan a vőlegény szülei hívják meg a menyasszony szüleit.  Az eljegyzési ebéden, vacsorán vagy partin nem szükséges beszédet tartani, viszont illik pohárköszöntőt mondani az eljegyzettekre!

Erre az alkalomra illik kis meglepetéssel készülni a szerelmeseknek, egy üveg itallal, vagy egyéb kedves kis ajándékkal, de semmiképp sem essünk túlzásba, nagyobb ajándékötlet majd az esküvőt illeti, nászajándék gyanánt.

Fontos, hogy a vőlegénynek az eljegyzési fogadásra illik virágot vinnie a menyasszonynak, illetve az örömanyáknak, az édesapának pedig egy üveg nívós italt.

leanykeresi_hagyomanyok4.jpg

A jegyben járás időszaka

Ez az időszak a felkészítési idő az esküvőre. Az esküvői előkészületek időtartama határozza meg ezen időszak hosszát vagy más befolyásoló tényezők. Azt, hogy mennyi ideig tarthat a jegyesség, semmilyen szabály nem írja elő. A jegyesség időszakától kezdődően a párt mindig együtt illik meghívni a különböző rendezvényekre.

leanykeresi_hagyomanyok5.jpg