Foglalj időpontot és ajándék gyémántot adunk vásárláskor!
Ideal
Foglalj időpontot és ajándék gyémántot adunk vásárláskor!

Ötvösség, mint szakma

Bármit látunk is az ékszerboltokban legyen az gyűrű, nyaklánc, nyakék, fülbevaló, egyedi készítésű ékszerek. Ez mind az ötvösök munkája, mert hát ki készíteni el ezeket a szépségeket, ha nem ők.

Az ötvösség vagy ötvösművészet, részben az éremművészet is, az iparművészet körébe tartozik, amely a fémeknek főleg kézi erővel való művészi megmunkálását jelenti. Ebbe beletartozik a zománcozás és a drágakövek nemesfémbe foglalását.

otvos_szakma1.jpgotvos_szakma2.jpgotvos_szakma3.jpg

Az ötvösművészet két leggyakoribb anyaga az arany és az ezüst!

Tudtad-e, hogy az ötvösség egyidős az emberiséggel? Vagy alig fiatalabb?

otvos_szakma4.jpg

Hiszen már az ember önmagát díszítő kedvére már az ősnépeknél is találunk példákat.

Az ötvösök munkája nem csak a tárgykészítés és az ékszerkészítésben végződik. Mivel ők foglalkoznak azok restaurálásával és javításával is.

Mint minden más ez a szakma is sokat fejlődött és újabb modern technikákkal tudnak dolgozni és alkotni. Ezáltal sokkal pontosabb, megbízhatóbb, precízebb munkát tudnak nyújtani számunkra.

otvos_szakma5.jpg

Mai modern technikák közé sorolhatjuk a galvanizálást vagyis ezüstözést, aranyozást, nikkelezést, krómozást.

Több darabból készülő tárgyak összeillesztésére és összeerősítésére szolgál a szerelés és a forrasztás. Az előbbinél rendszerint szegecselik vagy díszcsavarral erősítik össze a darabokat. Az utóbbinál a forrasztandó részeket úgy teszik egymás mellé, hogy a lehető legnagyobb felületen érintkezzenek. Ráhelyeznek egy darab forrasztófémet (a forrasztandó fémtárgy anyagához hasonló fém). A forrasztófém összeötvöződik a forrasztandó tárgy darabjaival, és összekapcsolja azokat.

otvos_szakma6.jpg

„Ez egy ősi szakma, modern technologiával a mi javunkra.”